Продължаваме промяната“ наеха американски лобисти срещу 100 000 долара от държавната

...
Продължаваме промяната“ наеха американски лобисти срещу 100 000 долара от държавната
Коментари Харесай

СМЯХ: ПП се оправдаха за лобистките $100 000 от нашия джоб – били за доброто на България?

„ Продължаваме промяната “ наеха американски лобисти против 100 000 $ от държавната дотация, които да ни показват в добра светлина отвъд океана?!

„ В края на предходната година Политическа партия „ Продължаваме промяната “ подписа контракт с една от най-авторитетните лобистки компании в Съединени американски щати, оповестиха ПП-тата на страницата си във фейсбук едвам тази заран, откакто през вчерашния ден бяха хванати по бели гащи да харчат държавната дотация, събрана от нашите налози, за лобизъм в Съединени американски щати.

„ Целта на това съдействие е да показа позитивните страни на България пред политическия хайлайф на Съединените Американски Щати “, показват от пишман политиците от Политическа партия.

Реклама

„ Продължаваме промяната “ подписа този контракт безусловно транспарантно спазвайки всички законови рамки в България и Съединени американски щати. Увеличаване на вложенията в България, подсилване на положителните връзки на държавно и партийно равнище са значима стъпка за промотиране на българските цели във Вашингтон “, изясняват жълтопаветниците претекста си за наемането на лобисти.

Ден по-рано Bird.bg пръв заяви новината, като посочи, че договорът сред Политическа партия и американските лобисти от компанията „ Manatos & Manatos “ (М&М) е подписан в последните дни на декември 2023 година за сумата от 100 000 $. От тях половината към този момент били платени, а втората част ще бъде преведена на 1 февруари.

Според обявата в уеб страницата на Атанас Чобанов сътрудник на Политическа партия, нает да лобира, е американската компания, която през 2017 година е лобирала за „ банката на Путин “ – VTB.

„ Нейните притежатели са финансирали акцията на сенатора Менендез, който беше заловен с кюлчета и упрекнат в корупция “, твърди още в обявата си Чобанов, който разгласява и скрийншот документа и регистрацията на страницата на департамента по правораздаване на контракта за лобизъм с американската компания.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР